Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/mana/public_html/svsu/system/library/session.php on line 8Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in /home/mana/public_html/svsu/system/library/session.php on line 9Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/mana/public_html/svsu/index.php:57) in /home/mana/public_html/svsu/system/library/session.php on line 12Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/mana/public_html/svsu/index.php:57) in /home/mana/public_html/svsu/system/library/session.php on line 12 SVSU comuna Mănăstireni | REGISTRU ISTORIC


REGISTRU ISTORIC

SCURT ISTORIC AL SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU STITUATII DE URGENTA AL COMUNEI MANASTIRENI


Declansarea unor incendii cauzatoare de distrugeri materiale si umane a facut necesara construirea unor formatii voluntare de pompieri inca din cele mai vechi timpuri.
Astfel de formatii au existat si in comuna Manastireni care prin aportu lor au contribuit la activitatea de prevenire si stingere a incendiilor.

 

In anul 1877 se infinteaza prima formatie de pompieri civili din comuna Manastireni , deabea in anul 1882 s-a dotat formatia civila de pompieri cu doua pompe manuale.
In perioada urmatoare anului 1882nu au existat incendii de proportii in localitate .
1915 - S-a construit un local in actuala piata din Manastireni pentru remiza compusa din 2 camere , acestea au fost folosite si la diferite adunari ale membrilor formatiei de pompieri.
- 1947-1950 il gasim sef de formatie pe Bogdan Francisc
- 1949 - semnalam incendiu la casa parohiala a Bisericii Reformate .
- 1950 - 1968- activeaza ca sef de formatie Tise Ioan
In 1967 formatia civila de pompieri din localitatea Manastireni este dotata cu tot ce este necesar .
In 1979 la ora 21 45 se decalansaza un mare incendiu la magaziile Consiliului Popular comunal care din cazuza vantului destul de puternic s-a extins si a ars intreg acoperisul al consiliului popular.
In anul 1995 are loc un incendiu la anexele gospodariei lui Bodea Gheorghe , incendiu care mistuie anexele gospodariei sale si a vecinului pana la temelii. atunci a fost necesara si interventia pompierilor din orasul Huedin pentru a putea stapanii incendiul.
In anul 2008 se face infintarea serviciului voluntar pentru situatii de urgenta al comunei Manastireni unde se angajaza la nivelul primariei ca sef serviciu voluntari Coldea Petrica , persoana care se oacupa cu acualizarea actelor coform legislatiei .

 

Vara anului 2010 aduce asupra comunei Manastireni numeroase ploi torentiale care duc la inundarea mai multor gospodarii asezate pe marginea raului care strabate localitatea Manastireni si Bedeciu. Echipele de voluntari actioneaza cu motopompele din dotarea serviciului la scoaterea apei din gospodariile inundate.

In ziua de 18 09 2011 ora 19 00 serviciul voluntar al comunei Manastireni a intervenit in satul Bedeciu la stingerea unui incendiu la proprietatea numitului Luposa Petru . Am intervenit in colaborare cu serviciul profesionist al orasului Huedin.


In prezent suntem dotati cu 1 autospeciala PSI , 2 motopompa Honda , motofierastrau si alte dotari necesare prevenirii si stingerii incendilor .
Formatia cuprinde 30 de pompieri voluntari din toate localitatile din comuna.

Înapoi